Kuchnia Domowa

ul. Poznańska 4
74-200 Pyrzyce

Biuro: 505 511 002
Zamówienia: 508 962 907

ORZECHY

Mają dużo białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, ułatwiających przyswajanie witamin. Zawarty w nich fosfor usprawnia pracę mózgu. Warto więc je podgryzać w niewielkich ilościach. Jeśli mają jeszcze lepiej smakować, można je podgrzać w piekarniku lub na patelni.

Czytaj więcej...

 

MIÓD

Stosuje się go na wszelkie dolegliwości, na przykład podawany z gorącym mlekiem pomaga zwalczyć przeziębienie. Pity z letnią wodą rano, reguluje pracę żołądka i procesy trawienne. W zestawieniu z octem winnym i gorącą łagodzi ból gardła. Ma również zbawienny wpływ na serce, ponieważ obniża ciśnienie. Działa bakteriobójczo i detoksykująco. Niektóre odmiany silnie wpływają na nasz organizm, podobnie jak antybiotyk. Na świecie istnieje wiele jego gatunków. Nasz rodzimy miód malinowy, gryczany, wrzosowy, rzepakowy czy lipowy to prawdziwa uczta dla smakoszy.

Czytaj więcej...

ZIEMNIAKI

Nie wolno ich przechowywać w lodówce ani zamkniętych w plastikowej torbie. Lekko przywiędłe można odświeżyć, wkładając je do zimnej wody. Są skutecznym lekiem na zaczerwienienia skóry i różnego rodzaju swędzące alergiczne uczulenia. Wystarczy chore miejsce przetrzeć plasterkiem świeżego ziemniaka.Czytaj więcej...

Czy wiesz że...

Nie musisz obawiać się owoców o grubej niejadalnej skórce, takich jak awokado. Ewentualne nieczystości nie są w stanie przeniknąć do wewnątrz, pod warunkiem jednak, że owoc nie jest

Więcej…